2 Kasım 2017 Perşembe

C# Struct ile Class Arasındaki Farklar


Merhaba, bu yazıda birçok programcının aklına gelen bir konu hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum. struct ile class arasında ne gibi farklar var?

C ile kod yazan arkadaşlar struct ile ilk tanıştıklarında ne kadar güzel bişey olduğunu farketmişlerdir. Hatta uzun süre struct ı kullanıp OOP'a geçenler class lara alışmakta biraz zorlanmışlardır.

Temelde classlar structların yapabildiği herşeyi yapabilmekte. Peki aradaki temel fark nedir? Bu sorunun cevabı OOP mimarisinde yatmaktadır. struct ile classların arasındaki en büyük fark (OOP'un en güçlü özelliği) kalıtımdır. structlar kalıtımı desteklememektedir. Bu sorunun kısaca cevabı budur. Bu cevaptan sonra diyebilirsiniz ki classlar structların bütün özelliklerini yerine getirebiliyorlarsa o zaman C#'ta structlar neden var derseniz, structlar daha performanslıdır. Yüksek performas gerektiren bazı özel durumlarda class yerine struct tercih edilebilir. Böylece classların referans özelliğinden kaynaklı ek işlemlerin olmamasıyla performans artacaktır.

Umarım faydalı olmuştur.

İyi çalışmalar dilerim...
Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara